Сбогом, капитане! Десетки легенди изпратиха Джеки (СНИМКИ)

Ексклузивно
13:34 - 11 Май 2021
6738
Сбогом, капитане! Десетки легенди изпратиха Джеки (СНИМКИ)

Десетки легенди на българския футбол и ЦСКА дойдоха днес на поклонението пред легендарния капитан на националния отбор и "червените" Георги Димитров. То се проведе от 12:00 часа във фоайето на Националния стадион "Васил Левски". Българският Бекенбауер ни напусна на 62-годишна възраст.

Поклонението уважиха най-добрият треньор на България за XX век Димитър Пенев, Петър Жеков, Спас Джевизов, Емил Костадинов, Георги Велинов, Пламен Марков, временният шеф на БФС Михаил Касабов, Методи Томанов, Ангел Рангелов, Анатоли Нанков, бившият президент на "червените" и БФС Валентин Михов, бившият президент на ЦСКА Петър Калпакчиев, изпълнителният директор на Локомотив (София) Бойчо Величков, настоящият директор на ЦСКАСтойчо Стоилов, Ивайло Йорданов, бившите съдии Любе Спасов и Любен Ангелов, легендата на Славия Чавдар Атанасов, бившият международник на ЦСКА Илия Илиев, легендарният домакин на "червените" Добри Димов,

бившият вътрешен министър Румен Петков, представители на феновете - в т.ч. тарторите на сектор "Г Росен Петров и Иван Велчев, на различни клубове и любители на футбола, както и близки на легендата. Имаше венци от Христо Стоичков, Гриша Ганчев, БФС, Сектор Г и много клубове.

"Бог да го прости. Който симпатизира на футбола, кой не знае в Европа за Георги. Във Франция игра успешно. Едно голямо уважение към Жоро. Животът е кратък. Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол и другите спортове. И капитан, и голям футболист не само за националния отбор, но и за ЦСКА. Спомняме си с големите мачове, които изигра. Ще останат само хубавите спомени, дано да изчезнат негативните приказки. Да се сещаме често за него", сподели Димитър Пенев на поклонението.

"Помагаше на нас младите и ни даваше съвети. Най-хубавият ми спомен с него е спечелването на първата шампионска титла", каза Емил Костадинов.