Сбогуването с Филип Трифонов - в събота, в храма "Св. Седмочисленици"

Беше толкова готин човек, никога не съм го виждала да е тъжен, да се сърди, тъжна е Катето Евро

Актуални новини
13:15 - 07 Януари 2021
2288
Сбогуването с Филип Трифонов - в събота, в храма "Св. Седмочисленици"

Поклонението пред Филип Трифонов (1947-2021) ще бъде на 9 януари от 11.00 ч. в църквата "Св. св. Седмочисленици", съобщиха от Съюза на артистите. Звездата от "Момчето си отива" и "Оркестър без име" почина на Богоявление, покосен от инфаркт.

"Той беше от актьорите, които изненадват във всяка една минута, във всяко едно представление. Беше особен, беше различен, парадоксален и неконтролируем.
Нека е светла паметта му! Поклон!", споделиха днес от Сатиричния театър, в чиято трупа дълги години бе Филип Трифонов.

Неговите колеги Катерина Евро и Павел Поппандов гостуваха в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви, за да изразят мъката си от загубата му.

Без още едно име останахме. Като жена и човек, който много го обичаше, приех новината много тежко снощи. Направо не можах да повярвам, каза Катерина Евро за загубата на Филип Трифонов, с когото играят в култовия български филм "Оркестър без име".

Снощи трябваше да се видим и да бъдем заедно. Наш приятел ни беше поканил на гости, това се случва всяка година. Аз отказах заради пандемията, каза Павел Поппандов.

Той е трябвало да отиде в дома на нашия общ приятел. Те са го чакали. Обадил се е синът му Мартин и е казал: "Татко почина, инфаркт". А трябваше да бъдем снощи заедно. Просто не мога да повярвам, че това се е случило. Точно на него, допълва той.

Не познавам такъв друг колега, с много други хора съм работил - такъв ентусиаст, каза още Поппандов.

Правеше много неща, беше толкова готин човек, никога не съм го виждала да е тъжен, да се сърди, да плюе нещо. Просто беше чуден човек, сподели Катето Евро.