Счетоводителката, удушила мъжа си побойник , остава в ареста

Веска Хаджиева повече от 6 месеца е зад решетките

Крими
14:42 - 25 Юли 2019
2963
Счетоводителката, удушила мъжа си побойник, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд не се смили над 67-годишната Веска Хаджиева, която на 13 януари т.г. удуши с голи ръце съпруга си в банята заради системен тормоз и оргии. Тя поиска по-лека мярка, а прокуратурата пледира за домашен арест. Магистратите  прецениха, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Веска Хаджийска

Веска влезе в залата съсухрена и с отчаян поглед. Адвокатът й Орлин Търновалийски посочи, че половин година тя е зад решетките и няма как да повлияе на разследването или да избяга. Според него Хаджиева не е убила умишлено 73-годишния си съпруг, а е превишила пределите на неизбежната отбрана.

На 13 януари Хаджиева потърсила връзка ключове от съпруга си, което прераснало в скандал и физическа разправа. В това време Костадин Хаджиев бил гол в банята, канел се да се къпе. Взел дървен налъм и ударил с него по ръката жена си. Схватката продължила дълго - падали, ставали и накрая се стигнало до фаталния инцидент. Веска удушила мъжа си, който бил пиян, а алкохолната проба отчела 2,60 промила.

Адвокат Търновалийски посочи, че Хаджиев системно тормозил жена си, цитира "24 часа". В деня на инцидента тя се отбранявала. Двамата съпрузи били в обтегнати отношения след смъртта на единствения им син. Живеели в една къща, но в отделни стаи. Тя работела като счетоводител, а мъжът й разкарвал стока с бус. 73-годишният Хаджиев си имал приятелка, която се била пренесла в дома му.

Макар прокурорът да настоя за по-лека мярка, апелативният съд остави Веска за постоянно в ареста. Определението е окончателно.