Scorpions открива фестивала Midalidare Rock`2023

Легендарната германска рок група продължава своето световно турне

Култура
13:03 - 25 Ноември 2022
731
Scorpions открива фестивала Midalidare Rock`2023

Scorpions е първата група, която се включва в третото издание на Midalidare Rock, съобщават от екипа на фестивала. Популярната германска рок група открива събитието на 30 юни 2023 г.

Фестивалът ще продължи до 2 юли. „Щастливи сме, че можем да започнем именно със Scorpions, които нямат нужда от представяне. Истински легенди на рок музиката, които за първи път в България ще изпълнят песни от последния си албум Rock Believer и, разбира се, всички класики, които всички ние знаем и пеем“, казват организаторите. 

Scorpions продължава своето световно турне, с което, освен новия им 19-и студиен албум, отбелязва и 50 години от дебюта си с Lonesome Crow. Именно в Rock Believer групата за първи път работи с бившия барабанист на Motörhead - Мики Дий.

„Записахме новия албум на живо, заедно в една стая, както се правеше през 80-те“, казва вокалът Клаус Майне.  „Това да сме отново на турне с групата и да свирим пред хиляди хора, представяйки им новата ни музика, е нещо много специално в кариерите ни“, допълва китаристът Рудолф Шенкер.

Scorpions е призната за рок група номер 1 в Германия и една от най-важните рок групи в целия свят. Има продадени над 120 милиона копия от албумите си, над 5000 концерта. Създатели са на песента Wind Of Change, която доминира музикалните класации в целия свят, както и на хитове като Rock You Like A Hurricane, Still Loving You, Send Me An Angel. Носители са на множество награди Имат и звезда на Холивудската алея на славата.  

От днес в продажба са еднодневни билети за 30 юни, на цена от 90 лева. Освен това по случай „черния петък“ се пускат ограничена бройка билети „Backstage Tour”, с които феновете ще могат да надникнат в „кухнята“ на фестивала и да видят как турират световните банди. “Backstage Tour” са на цена от 20 лева и важат само за притежатели на тридневни билети. Те ще могат да бъдат закупувани до 27 ноември (неделя). Тридневните билети за целия фестивал са на цена от 130 лева.