СДЕЛКАТА ВЪРВИ: ПП и ДБ вече начертали и листите

Нямало търкания за разпределението на местата за бъдещи депутати, твърди Христо Иванов

Политика
20:38 - 01 Февруари 2023
2184
СДЕЛКАТА ВЪРВИ: ПП и ДБ вече начертали и листите

''България продължава да няма парламентарно правителство. На България и трябва демократично и силно реформаторско правителство. Целта ни с колегите от "Продължаваме промяната" е да вземем първия мандат, за да можем да диктуваме дневния ред в парламента. Разговорите с ''Продължаваме промяната'' вървят добре.'' Това заяви съпредседателят на ''Демократична България'' Христо Иванов в ефира на Би Ти Ви.

"Трябва да взимаме политически решения. Ние имаме разлики с ПП и искам да успокоя всички, че това не са листите. Ние имаме идеологически и политически разлики. Това е темата.

Номерът е да съвместим тези разлики, за да убедим възможно повече хора, че ще направим промяната на България към по-добро'', поясни още той.  

"Искам да кажа на всички българи - не позволявайте да ви плашат. България трябва да бъде в сърцето на Европа и трябва да участва във взимането на важните решения. Това място е Еврозоната. Сега имаме шанс това да се случи и изведнъж от ГЕРБ се обърнаха и се отказаха от членство в Еврозоната заради едни измислени страхове, касаещи застраховката "Гражданска отговорност" за чужбина", добави съпредседателят на ''Демократична България''.