СДОБРИХА СЕ! Асен Василев оттегли делото срещу Тошко за 25 бона

Ако в срок от половин година страните не поискат подновяване на делото за клевета, то ще бъде окончателно прекратено

Политика
19:15 - 23 Септември 2022
3627
СДОБРИХА СЕ! Асен Василев оттегли делото срещу Тошко за 25 бона

Бившият финансов министър Асен Василев ("Продължаваме промяната") и зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, които в момента са кандидати за народни представители, по взаимно съгласие са поискали спиране на дело за клевета, съобщи "Де факто". Гражданското дело бе заведено от Василев срещу Йорданов заради твърденията му от парламентарната трибуна, че през 2013 г. Василев е откраднал интелектуална собственост, заради което е бил осъден в Лондон.

Асен Василев отхвърли твърденията и обяви, че е завел иск в Софийския градски съд. Съдебното заседание по делото, което бе насочено за 20 септември, не е проведено, след като адвокатите и на двамата са внесли молби с еднакъв смисъл.

В исковата си молба си бившият финансов министър твърдеше, че Йорданов му е причинил сериозни неимуществени вреди с клеветнически твърдения, разпространени от трибуната на Народното събрание на 29 юли 2021 г., а след това повторени и в две телевизионни участия.

Искът на Василев бе частичен за 25 100 лв. от 250 хил. лв., припомня изданието. Ако съдът присъди сумата по частичния иск, то той може да заведе ново дело за пълния размер до 250 хил. лв. Ако в срок от половин година Василев и Йорданов не поискат подновяване на делото за клевета, то ще бъде окончателно прекратено.