СДС ревна: Киро ни краде песните

Актуални новини
10:12 - 03 Септември 2022
4615
СДС ревна: Киро ни краде песните

Във война за песни и кой може да ги ползва на предизборните си митинги влязоха СДС и "Продължаваме промяната" още от първия ден на кампанията в петък.

СДС, които са в коалиция с ГЕРБ, обвиниха "Продължаваме промяната", че посегнала на хитове от сините митинги. Припомня се и изгонването на СДС от емблематичната им централа на "Раковски" 134, която е наречена "храм на демокрацията".

"Момичета и момчета, за да заприличате поне малко на СДС, трябва да създадете своя история и свои песни, да пълните площадите и повече от 30 години да ви има в българската политика! Трябва да направите нещо значимо и важно за България, а не да се кичите и крадете чужди постижения.

За да можете да учите в Харвард и други университети от свободния свят, СДС изнесе битката преди повече от три десетилетия. Ако не беше синята партия да разгради тоталитарната държава, щяхте да се обучавате в Москва и Ленинград и да берете плодовете на „развития социализъм“, написаха още в позицията си от СДС. И припомниха със снимки големите си митинги през 90-те години на миналия век.

Проблем за СДС се оказа откриването на кампанията на "Продължаваме промяната" в Пловдив. Там първо Кирил Петков, Асен Василев и хората им организираха флашмоб с българското знаме и химна. Между речите обаче са звучали хитове на Поли Генова, песента "Високо" на ФСБ и парчета от филма "Дунав мост".

В кампанията ползваме песни и музика на различни български автори и изпълнители като правата се уреждат с "Мюзикаутор", а не със СДС, отговориха пък от "Продължаваме промяната", цитирани от сайта Клуб Z. Според хората на Петков и Василев СДС няма авторски права върху песните, звучали по митингите на синята партия.