СДС се събуди! Иска Велико Народно събрание и нова Конституция

Актуални новини
15:40 - 12 Юли 2020
6495
СДС се събуди! Иска Велико Народно събрание и нова Конституция

След политическото възкръсване на Христо Иванов преди няколко дни, днес от СДС също показаха признаци на живот. И поискаха избори за Велико народно събрание и нова Конституция. 

"Точно 29 години след приемането на Конституцията на Република България (12 юли 1991 г.), от СДС за пореден път настояваме за нейната промяна, за да отговори на новите обществено-политически реалности и очакванията на българите". 

Това се казва в позиция на Съюза на демократичните сили, изпратена от пресцентъра на партията. Според сините днес моментът е назрял повече от всякога.

"Въпреки безспорните външнополитически успехи на България, постигнати от десните правителства – членството в НАТО и ЕС и приемането ни в чакалнята на еврозоната, вътрешнополитическото напрежение и противопоставяне няма да доведат до нищо добро", се казва още в обръщението им. 

"Очевидно е, че гражданите искат промяна на модела на управление, независимо кой стои начело на държавата.

Очевидно е, че заявилите се за алтернатива БСП, нейните производни, Манолова и представящи се за десни формации, не могат да бъдат такава. Очевидно е, че едни нови избори за обикновено народно събрание ще възпроизведат сегашния модел със същите играчи, а гражданите ще получат още повече от същото.

Очевидно е, че е време почтените и активни българи, които не са част от партии, да получат възможност да участват реално в промяна на политическия модел, а това може да стане като бъдат избрани мажоритарно във ВНС, за да имат думата при промяна на Конституцията. СДС от дълги години настоява за такава промяна и сме убедени, че вече не може да се отлага", призовават от СДС.