СДС твърдо зад Борисов: Решението за ВНС е държавническо

Кой, ако не десните партии, членки на ЕНП, могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция, питат сините

Политика
18:05 - 14 Август 2020
2407
СДС твърдо зад Борисов: Решението за ВНС е държавническо

Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на ВНС и приемане на нова Конституция е държавническо и навременно. Както многократно сме подчертавали, само по този начин може да се осъществи реална промяна на модела и да се отговори на исканията на гражданите. Това посочват в своя официална позиция от СДС.

Кой, ако не десните партии, членки на ЕНП, могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция и да направят историческата стъпка към нов основен закон – модерен, европейски и адекватен на реалността.

Десницата е призвана да извърви докрай пътя, който започнахме преди 30 години – за изграждане на достойна и демократична европейска държава. Този път минава през закона, а не през метежа. Той е единствено правилният.

Надяваме се, че и другите парламентарно представени партии ще осъзнаят важността на това рeшение и ще подкрепят предложението за ВНС.

Това е исторически момент, който СДС отдавна очаква, за да се поправят старите грешки на прехода, когато с компромис беше приета наложената от БСП (БКП) Конституция, се казва в позицията на сините.