СДС удари десетката в ЦИК

Синият лидер Румен Христов очаква трудна кампания и удари под кръста от левицата на местния вот

Политика
14:34 - 04 Септември 2019
2149
СДС удари десетката в ЦИК

Със 7558 подписа СДС се регистрира под №10 в ЦИК за местните избори през октомври. "Нямаме забележки, номер 10, както се казва, удар в десетката.”, отбеляза със задоволство шефът на сините Румен Христов.

С внасянето на документите на най-старата дясна партия, Христов сложи край на спекулациите на някои десни политици, които го критикуваха, че партията изобщо няма да се регистрира на изборите. „Този въпрос изобщо не е стоял на дневен ред. Пропускът досега е бил само за европейските избори през май тази година, тъй като късно се е случило разбирателството с ГЕРБ.”, обясни председателят.

Румен Христов очаква трудна кампания от гледна точка на претенциите и заявките на левицата, която претендира да бъде основна опозиционна сила и алтернатива. „По отношение кампанията, която водят, имат дълъг опит,”, каза Христов и припомни за партийната книжка на Стефан Софиянски. По думите му ударите под кръста няма да спрат и да уплашат СДС.

Според Румен Христов ГЕРБ и СДС като представители на десницата ще задържат своите позиции в управлението на местната власт.

Снимки: Агнес Методиева