СДС яростно срещу БСП-София: Наричат ни сини варвари и неофашисти!

Социалистите обвиниха сините, че са разрушили възстановената плоча на Петимата от РМС, те отвърнаха, че това е патент на БКП

Топ
15:32 - 07 Януари 2021
1614
СДС яростно срещу БСП-София: Наричат ни сини варвари и неофашисти!

СДС се разгневи на софийските социалисти, които ги нарекоха „неофашисти“, „сини варвари“, антиевропейци и реваншисти, насаждащи език на омразата.

Причината за крайно острите думи е възстановеният, и после съборен от неизвестни лица паметник на Петимата от РМС в квартал „Изгрев“, се превърна в предизборно знаме и платформа на БСП-София.
Според сините, БСП внушават, че разрушаването на плочата едва ли не е дело на СДС.

И всичко това, защото заявихме открито позицията си, че паметната плоча на петимата комунистически терористи и партизани, обучавани в СССР, е обида за демокрацията!

Заради тежките обвинения на столичните социалисти, сините "опресниха" паметта им в няколко точки: 


1. Не всеки антикомунист е фашист. Както и не всеки комунист е палач от лагерите на смъртта и Народния съд. За СДС комунизмът и фашизмът са еднакво зло. Ние всяка година почитаме Деня на жертвите на тоталитарните режими на ХХ век – 23 август. Но не видяхме нито един социалист там.

2. Комунистическият режим е обявен за престъпен от българския парламент. Вие сте парламентарна партия и би трябвало да го знаете! Следователно неговите герои и символи са несъвместими с ценностите на европейска демократична България.

3. Езикът на фактите не е език на омразата.

4. Варварите нямат цвят. Те се разпознават по делата. Варвари са тези, които избиха стотици хора в атентата в „Света Неделя“, а след 9 септември отнеха насилствено земята на българите, национализираха имотите, преследваха духовенството, убиваха без съд и присъда инакомислещите, разрушаваха църквите и налагаха червени терористи за национални герои!

5. Да наречеш кмета на „Изгрев“ „политическо недоразумение“ не е заплаха, както ни обвинявате, а квалификация.

6. Ако СДС, благодарение на която България е в ЕС и НАТО, е антиевропейска партия, каква е тогава БСП, която си брои конгресите като продължение на БКП?

7. СДС не разрушава паметници по тъмни доби. Подривната дейност не е патент на демокрацията, а на партията-майка на БСП. Ние излизаме с лицето си и ще продължим да настояваме да бъде демонтиран паметника на Съветската армия, както и другите символи на тоталитарния режим и срамната му зависимост от СССР.

Разбираме, че предизборната кампания вече е започнала и БСП иска да обедини и втвърди електората си. Но паметната плоча с петолъчки едва ли ще им помогне.

Лошата новина за БСП е, че пак няма да спечелят изборите. Само с революционен плам и партизански устрем не става!

Добрата новина за България е, че вече растат няколко поколения, за които петолъчките, сърпът, чукът и сенките на комунизма, са само страници от историята!, обобщават от "Раковски" 134.