СДВР за протеста: Искаме диалог, но има риск да се стигне до физически сблъсъци

Топ
08:09 - 30 Юли 2020
3510
СДВР за протеста: Искаме диалог, но има риск да се стигне до физически сблъсъци

Днес се очаква сериозно затруднение с придвижването в София. На Орлов мост са разположени около 10 палатки и воденето на разговор с протестиращите е непродуктивно. Това заяви шефът на СДВР Георги Хаджиев на извънреден брифинг.  

Затруднения ще има и при придвижването по "Цар ОСвободител", защото там има разположени 8 палатки, информира оше старши комисарят.

Цяла нощ с колегите сме водили разговор с протестиращите и 4-5 кръстовища бяха освободени. Въпреки това, искам да призова всички граждани да бъде толерантни и да спазват правилата, призова шефът на СДВР.

Създали сме организация хората да се придвижват и да стигнат до работните места. Нека да спазваме правата ии на протестиращите, и на останалите граждани. Притеснени сме, че въпреки нашите усилия, има вероятнот да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се на здравния разум на протестиращите, не скри комисарят.

Шефът на СДВР увери, че полицията, охраняваща протестите, не изхожда от позицията на силата и се опитват да водят диалог. Нека всеки протестира по регламентиран законово начин,призова Хаджиев.   

Старши комисар Хаджиев обясни, че протестиращите се опитват да наложат правилата си на полицейските органи, което е напълно недопустимо. Все пак и ние си знаем правомощията, обясни той.