Седем са арестуваните за задушените мигранти

Сред заподозрените е босът на каналджийската мрежа, който преди е бил осъден на пет месеца затвор условно за трафик на хора.

Топ
15:00 - 18 Февруари 2023
2629
Седем са арестуваните за задушените мигранти

Седем души са арестувани в България, след като вчера в страната бяха открити 18 мигранти, умрели от задушаване в камион. Това съобщи днес служител от българското вътрешно министерство, предаде Франс прес.

„Мога да потвърдя, че седем души са задържани“, каза той пред АФП ден след тази най-тежка досега свързана с мигранти трагедия в страната.

Сред заподозрените е босът на каналджийската мрежа, посочи друг правителствен служител. По-рано той е бил осъден на пет месеца затвор условно за трафик на хора.

Телата на 18 мигранти, починали от задушаване, бяха намерени вчера в изоставен камион в софийското село Локорско. Според първоначалните данни от разследването камионът е превозвал незаконно 52 души, скрити под дървен материал, вероятно афганистански мигранти, пристигнали от Турция.

Трупове лежали по тревата около камиона.

34 млади мъже от афганистански произход са настанени в столични болници, повечето от тях са без опасност за живота, но има и няколко в по-тежко състояние. Те са открити близо до камиона, дехидратирани, мокри и премръзнали, добавя агенцията.