Седемте отбора, срещу които Меси не успя да се разпише с екипа на Барса

Новини
16:35 - 01 Март 2024
1847
Седемте отбора, срещу които Меси не успя да се разпише с екипа на Барса

Лионел Меси е това, което е, до голяма степен заради дългогодишния си престой в Барселона. Аржентинецът прекара 21 години на „Камп Ноу“, където спечели 35 големи трофея с каталунците, превръщайки се в един от най-великите футболисти в историята на футбола.

По време на времето си в „блаугранас“ Меси изигра 778 мача във всички турнири, в които вкара 672 гола и направи 303 асистенции.

Дали е изненадващо, или не, аржентинският маестро не е успял да вкара само на 7 отбора, срещу които се е изправял с екипа на мъжкия отбор на Барселона.

Подобна статистика е меко казано впечатляваща, след като Меси защитаваше цветовете на Барса толкова дълго време и освен в Ла Лига, той изигра над 200 мача за тима в различните турнири, сред които и Шампионска лига.

Ето кои са тези отбори, които така и не са инкасирали гол от Меси:

1. Интер – Меси има четири мача срещу „нерадзурите“, като всички те са в Шампионската лига и има само една асистенция в тези срещи. Три от тези срещи бяха през сезон 2009/2010 г., когато двата тима първо бяха в една група, където Меси игра само при равенството 0:0 на „Джузепе Меаца“.

След това Барса и Интер се срещнаха на полуфиналите, където „нерадзурите“ елиминираха своя съперник с общ резултат 3:2, а след това спечелиха финала на „Сантяго Бернабеу“ срещу Байерн Мюнхен. Единственият мач, в който Меси е успял да се отчете с нещо срещу Интер, е в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2019/2020 г. Тогава той направи асистенция, но каталунците загубиха с 1:3.

2. Рубин Казан – клубът от столицата на Татарстан е участвал само два пъти в Шампионската лига, като и в двата случая попадна в една група с Барселона. В тези срещи балансът е равен – по една победа за двата отбора и две равенства, като в тези срещи паднаха само 7 гола.

3. Удинезе – в интерес на истината, Меси има само един мач срещу „бианконерите“. През сезон 2005/2006 г. той игра само в единия мач от групите на най-силния европейски клубен турнир, като при успеха на Барса с 4:1 аржентинецът игра 70 минути, но без да успее да се разпише.

4. Мурсия – въпреки че Барселона игра четири пъти срещу Мурсия по време на престоя на Меси в клуба, нападателят игра само в една от тези срещи (май 2008 г.).

5. Херес – Меси игра два пъти срещу Херес в Ла Лига, като се отчете само с една асистенция в тези срещи, които Барса спечели съответно с 2:0 и 3:1, но в двата мача Меси игра общо 73 минути.

6. Ал Сад – срещата на Меси срещу катарския клуб бе на Световното клубно първенство през 2011 г., когато Барселона спечели с 4:0 с два гола на Адриано Корея и по един на Сейду Кейта и Максуел, а Меси асистира при гола на Кейта.

7. Санта Колома де Граменет – в първия си сезон с мъжкия отбор на Барселона Меси игра 73 минути срещу нискоразрядния клуб, който хвърли бомбата в тогавашното издание за Купата на краля, елиминирайки каталунците с 1:0 след продължения.