Седма жертва на коронавируса в Италия

80-годишен мъж бил приет миналата седмица в Лоди след инфаркт

Новини
16:44 - 24 Февруари 2020
6162
Седма жертва на коронавируса в Италия

Седми смъртен случай от новия коронавирус бе регистриран в Италия, а броят на заразените в страната надхвърли 220, предаде Ройтер.

Последният починал е 80-годишен мъж, който бил приет миналата седмица в Лоди след инфаркт, съобщи агенция АНСА. Смята се, че се е заразил от друг пациент.

Държавната телевизия РАИ съобщи, че шестата жертва е починала болна и от рак жена, настанена в болница в северния град Бреша, област Ломбардия.

Петият починал е мъж на 88 години. По-рано беше съобщено за 80-годишен мъж с патологии, починал в болницата на Бергамо. Трима души в напреднала възраст вече починаха от заболяването, като двама от тях са страдали от сериозни здравословни проблеми.

До момента все още не е намерен приносителят на заразата или така нареченият "нулев пациент".

Премиерът Джузепе Конте каза, че е изненадан от случващото се и от броя на засегнатите хора, но че положението е под контрол, на което се дължи и откриването на заразените.

По официални данни техният брой нараства, като такива има в северните области Пиемонте, Ломбардия, Венето, Емилия-Романя, Алто Адидже и в централната Лацио.

Най-много - 165 са в Ломбардия. Превантивни мерки взе област Лигурия. От днес до първи март ученици и студенти са във ваканция, забранени са спортни състезания, не може да се ходи на театър, а само на кино.

Ефектът от коронавируса се отрази на финансовата борса в Милано, която стартира негативно с 3,5%.

Единайсет населени места в областите Ломбардия и Венето с близо 52 хиляди жители са поставени под карантина. Музеите и училищата остават затворени до 1 март.

Властите препоръчват жителите да се запасят с храна и вода и да не напускат домовете си. Някои супермаркети в големите градове не смогват с доставките.

Карнавалът във Венеция е отменен. Отменени са и футболните срещи от италианското първенство.