Седмицата: Кака се ожени, Бате се (не)омъжи…

Коментар
08:19 - 13 Ноември 2023
10612
Седмицата: Кака се ожени, Бате се (не)омъжи…

Кой каквото правил - кака се ожени. Според родната фразеология – всичко е приключило. Да, бе, да! Което пък според родната граматика е отрицание с двойно потвърждение. Ей това е част от политическата ситуация на отминалата следизборно-балотажна седмица, точно преди седмицата на друг вот – на недоверие в парламента срещу (не)правителството.

Ситуацията е съвсем „сватбарска“. Кака Корнелия Нинова пак е в позата на ощипана мома, според нея – на опозиция. Този път „женена“ за „Възраждане“-то на Костадин и за „Има(ло) такъв народ“ на Слави, за да се прави, че пак бута властта на ГЕРБ(ББ), която (по документи) е на „Продължаваме (не)промяната“. ББ – Бате Бойко Борисов, продължава пък да е омъжен за „сглобката“, като не спира да я човърка – демек да я разглобява.

И така „сватбата“ се задава като съвсем „отворена връзка“ – всеки се… с всеки с уговорката на никой да не му личи, че е с някой, та накрая кярът да е за всякой. Ето как!

Възможно ли е „сглобката“ да се разпадне, че и кога точно, се превърна в най-важния вътрешнополитически въпрос веднага след като всички „победиха“ на местните избори. Хич даже не е възможно, след като Кака само се прави, че я бута отвън с новите си „братовчеди“, а Бате си играе, че уж я бута отвътре.

Съвсем ясно е, че ГЕРБ-СДС могат на мига да си приключат (не)брака – съвместното (не)съжителство в изпълнителната власт с ПП-ДБ. Т.е. „сглобката“ да стане „разглобка“. Само че отговорът на „кога точно“ в момента е музициран като „някогааа, но не сегааа“. Независимо от това, че партийната сглобка, пардон – сбирка, на ГЕРБ официално демонстрира, че оценява управлението на ПП „като незадоволително“ – демек, писа му „среден 3“, ама всъщност да се брои за „слаб 2“. Което според нашенската политпартийност означава ПП да се смятат за наказани в ъгъла, а ГЕРБ да се смятат за тяхна опозиция. Всъщност за (полу)опозиция, докато ПП сами се накажат завинаги. Като и боят с пръчки от страна на ГЕРБ, и самобичуването от страна на ПП съвсем скоро предстои – с (не)приемането на бюджета.

Преди това обаче предстои тия дни „вотът на недоверие“ срещу кабинета „Денков без Габриел“, който уж трябва да налее масло в огъня, но всъщност само ще поддържа огъня чрез „сплотяване на сглобката“. Понеже не е „политическа тайна“, че подобно упражнение и то само месец след предишното неуспяло „недоверие“, просто се бетонира властта откъм външни опозиционни посегателства.

Така де, ако Кака съвсем явно се ожени с когото й падне чрез този пак вот на недоверие, то Бате си пази „жениха“ са собствена, вътрешно(не)коалиционна употреба – за собствената си вътрешнопартийна употреба по завръщането на ГЕРБ като главен бетоновоз на държавата. Та затова ББ не се е омъжил за ПП, а се е (не)омъжил.