Седмицата: Веселка на Биг Брадър – равноотдалечен премиер!

Коментар
06:43 - 14 Октомври 2024
6385
Седмицата: Веселка на Биг Брадър – равноотдалечен премиер!

Най-после! Живна избирателят – като един се изправи да даде вот! И то не само единиците (буквално), които все още ходят редовно да се упражняват било на машина, било на интегрална бюлетина. Целокупно живна избирателят във вид на мухи на мед! Или пък на другото – съвсем противоположното на меда, на което тъкмо мухите още по-обично кацат: няма да го конкретизираме, може да е всякаква, изходяща от къде ли не, мръсотийка. И в двата случая обаче фразеологично туй накацване означава, че се случва нещо в голямо количество, с голямо желание, настървено и даже в надпревара. Ееее, да е жив и здрав „медът“ на Биг Брадър! Дето през изминалата седмица индиректно, ама право в целта, разсмърдя дори седмия за последните 2-3 години предизборен клозет.

Сега вече всичко ще е не само по мед, а и по масло и предизборно, и изборно, и следизборно. Някой от чисто новите заселници в Къщата на Големия брат, по които тоя целокупният избирател е луднал, може да бъде лелеяният „равноотдалечен“ от всякаква политпартийност премиер след 27 октомври. Съвсем отдалечен дори и от връзка с кой да е политпартиен „мозък“, но това са подробности.

Примерно Веселка на Биг Брадър да е премиер! Не просто понеже най се вписва по равноотдалеченост заради овалните си дадености – няма ръбове, които някого от политпартийността да го убиват. А и поради и експертни дадености: момичето (със сигурност, в сравнение с други заселници) хем е plus size (голям размер – голяма работа!), хем работи касиерка и то в супермаркет. Свикнала е позаоблената симпатяга да маркира всякаква стока – би могла да им разчете на мига и баркодовете на всичките партийци, дето пак са се засилили към парламентарния стокооборот.

Е, в момента „голямото гласуване“ е доста тоталитарно – хем го гледат „Биг Брадър“-а, хем му искат оставката и то дори чрез „пълната му забрана със закон“. Понеже не им харесва тази „представителна извадка на съвременните българи - хомофоби, лесбийки, транссексуални, бисексуални, рекламисти на гей бельо и тук-там някоя обикновена батка и чалгаджийка“. Гласоподаватели гърмят из социалните мрежи с: От „Ниска топка!“ и „Опростачване!“ до „Шоуто е дъно на дъното! Обида за нормалните хора. Да се лансират такива персони е подигравка с вкуса и интелекта на българина. Това дори не е забавно - гнусно и упадъчно е“. И т.н., и т.н.!

Ми да гърмят все така, това поне доказва че гласоподавателите гласуват, масово гласуват. Ако не за депутатство, то поне за „Биг Брадър“. Пък може цялата тая масовка да се пренесе и в полза на парламентаризма. Там къде, къде е по-дълбоко дъното. Ама никой не си показва, камо ли да казва какъв е. Примерно в актуалния „Брадър“ Веселка си показа съвсем прозрачно всичко. В същото време дали кой да е кандидат за депутат в момента ще си демонстрира така задните… даже не мисли, а цели.

Също така обвиненията са, че за такива „индивиди“ в тв риалитито „се трошат луди пари“. Ама пък едва ли са повече от потрошените, и то държавни (от всички ни за всички ни), чрез скачането от избори в избори, от парламент в парламент, и без редовна изпълнителна власт.

Освен това дали следните само няколко твърдения за новия сезон в Къщата, не се отнасят дума по дума и за безкрайния сбъркан политсезон от 2020-а насам: „Не мислех, че може да стане по-отблъскващо, но очевадно са надминали себе си!“, „Дъно на дъното! Бог да пази България…“, „Ужасно! Отказвам да приема, че тези хора са представители на съвременните българи“, „Това нещо трябва да се прекрати моментално, ужасно е...ужасно!“ и много други.

Явно обаче и на целокупния избирател аршинът му е двоен като на всичко уж държавническо у нас. За бигбрадърството в момента може да каже „На мен ми се доповръща“, но да продължи и да си го гледа, да го гласува с дистанционното. А за депутатство съвсем да спре да гласува – сам да се изключи, понеже му се било доповръщало от избори.

Ама това е. Ако властта не сработи дори и с „Веселка – премиер!“, време е да я забраним тая държава. Със закон, разбира се, с кво друго! Като законът да го приемат „избраниците“ в „Биг Брадър“, за които избирателят има и достатъчно време, и огромно желание да ги „отразява“ денонощно.