Седмо наказание за Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" пак обижда колегите си депутати 

Актуални новини
18:24 - 12 Декември 2023
3494
Седмо наказание за Костадин Костадинов

С ново наказание "забележка" се сдоби  Костадин Костадинов заради обиди от парламентарната трибуна.

След като Народното събрание прие правилата, по които ще се избират двама нови конституционни съдии, Костадинов излезе на трибуната, за да изкаже възмущението си от започналия демонтаж на Паметника на Съветската армия, докато столицата е заприличала на "едно дрипаво ориенталско гето".

"Днес управляващата престъпна коалиция на ПП-ДБ, патерицата на ДПС, самото ДПС и ГЕРБ се занимава с Паметника на Съветската армия. Тъй като тук вече законите, правилата и нормите в нашата държава нямат никакво значение, дори не са си направили труда тези елементарни престъпници да се опитат да спазят някакъв законов ред", каза Костадинов и се възмути, че нямало никакви изискани разрешения за демонтажа. Обвини ги, че "реставрират фашизма" и ги нарече "евроатлантическа сган от евроатлантически башибозук", "тълпа", "шайка престъпници и самозабравила се паплач". 

Думите му предизвикаха голямо възмущение в залата, депутатите започнаха да подвикват и да се възмущават защо водещата заседанието Росица Кирова не го е прекъснала. Изказването му обаче бе част от декларация, която тя не може да прекъсна. След като приключи обаче, Кирова го наказа със забележка.

Това е седмото наказание на Костадинов в 49-ото НС, сред които има едно порицание и едно отстраняване от заседание.