Седмокласници от връх Шипка: Модерно е да се чете!

Инициативата беше организирана за наближаващия Ден на народните будители

Общество
17:42 - 26 Октомври 2019
2396
Седмокласници от връх Шипка: Модерно е да се чете!

Седмокласниците от Първо средно училище "Свети Седмочисленици" в Търговище се качиха днес на връх Шипка, за да обявят от върха: "Модерно е да се чете!".

Някои дори бяха взели със себе си любимите си книги и учебници.

От началото на учебната година четирите седми класа в това училище се присъединиха към инициативата "Модерно е да се чете", подета в социалните мрежи.

Всеки ученик донесе в клас любимата си книга и така бяха оформени класни библиотеки, в които всеки може да вземе за четене вкъщи книгата на свой съученик. После върху специално табло децата споделят мисли за прочетеното, разказа учителката по български език и литература Анета Милева, пише 24 часа.

Връх Шипка е само една от спирките в двудневната екскурзия на седмокласниците, които ще посетят още родните места на едни от най-значимите автори в българската литература - Иван Вазов и Христо Ботев Сопот и Калофер. Дрескодът за нея бил задължително бяла фланелка с цветен надпис "Модерно е да се чете", с каквато разполага всеки седмокласник от училището.

Междувременно от националния парк-музей "Шипка-Бузлуджа" в Казанлък съобщиха, че в Деня на народните будители 1 ноември, както и в двата дни след изборите -28 октомври и 4 ноември, които ще бъдат неучебни, но присъствени, входът за ученици в Паметника на свободата на връх Шипка, където е урадена музейно експозиция, ще бъде безплатен.