Секс бомбата Ким Кардашиян финансира спасението на афганистански футболистки

Спорт
12:25 - 19 Ноември 2021
1586
Секс бомбата Ким Кардашиян финансира спасението на афганистански футболистки

Американската звезда Ким Кардашиян плати от джоба си полета за евакуацията на афганистански футболисти и членове на техните семейства във Великобритания.

Близо 30 момичета и техните близки (общо около 130 души) са пристигнали в Лондон с полет, за чийто разноски се е погрижила моделката. 

Те бягат от режима на талибаните, които не признават женския спорт. От вземането на властта от страна на талибаните стотици спортистки напуснаха страната. Талибаните ограничават и правото на образование на жените. В спасителната операция активно участие е взело и ръководството на Лийдс. 

“Когато ми се обадиха с молба да спасим девическия отбор по футбол на Афганистан просто не знаех откъде да започна. Горд съм, че съм част от клуб, който направи това възможно. Нека си помечтаем, че тези момичета един ден ще играят за Лийдс”, написа председателят на съвета на директорите на йорширци Андреа Радризани в Туитър. 

Самата операция не е протекла лесно. Първоначално групата е пристигнала в Пакистан. Докато са чакали британски визи са изтекли пакистанските им и затова не са можели да напуснат страната. Тогава се намесва благотворителна организация, която се обръща към Кардашиян с молба да финансира полета. Отговорът й идва след час и е положителен.