Секс скандал тресе МВР-Враца

Анонимка до министъра набеждава началника на отдел "Охранителна полиция" в тормоз над 6 служителки

Новини
22:16 - 11 Юни 2019
32133
Секс скандал тресе МВР-Враца

Напрежението около предстоящата смяна на директора на полицията във Враца Янко Янколов разпали невиждана по тези ширини война за надмощие между отделните лобита.  Вероятно това е една от причините миналата седмица в МВР да бъде изпратен анонимен сигнал срещу началника на отдел „Охранителна полиция“ Атанас Петков.

В писмото, адресирано до Инспектората и до министър Младен Маринов, се твърди, че от години той осъществява непрекъснат сексуален тормоз над свои подчинени. Посочени са с пълните им имена 6 служителки на МВР, които са били притискани да задоволяват нагона на Петков. Напоително в сигнала е описан различният му подход към дамите с цел получаването на близост с тях. Има посочени и конкретни дати, на които е имало активност от страна на Петков при получаването на облаги или такива, на които дамите са излизали в отпуск или са напускали системата.

В анонимката се твърди, че ченгето е било особено настоятелно към млада красива полицайка, която предпочела да се премести на работа в столицата пред възможността да е интимна с него. Изрично е посочено, че похотливият полицай е особено близък на директора Янко Янколов, като явен намек за липсата на контрол от страна на ръководството.

Повече от сигурно е, че анонимката е писана от служител на МВР, който добре познава отношенията в дирекцията и в КАТ. Според вътрешните правила министър Младен Маринов се очаква да възложи на директора на полицията във Враца да състави комисия, която да провери дали посочените в писмото твърдения са верни и да изготви доклад. Повече от сигурно е, че нито една от цитираните служителки няма да признае, че е била обект на сексуални закачки от страна на Атанас Петков и по този начин резултатът от проверката е предизвестен, коментират в районното управление. По-скоро целта на анонимния сигнал е да се разшуми в неблагоприятна светлина около личността на Петков, чието име е едно от спряганите за вероятен наследник на прибиращия се в София Янко Янколов.

Набеденият за сексуален тормоз е семеен. Атанас Петков твърди, че е образувал доста проверки срещу свои колеги и с анонимката те му отмъщават.