Секс тормоз изяде главата на губернатора на Ню Йорк

Актуални новини
08:15 - 04 Август 2021
2186
Секс тормоз изяде главата на губернатора на Ню Йорк

Президентът на САЩ Джо Байдън призова вчера губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка след публикуване на доклад на щатския главен прокурор, в който се разкрива, че той е упражнявал сексуален тормоз над 11 жени, съобщи Ройтерс.

"Смятам, че той трябва да подаде оставка", заяви Байдън преди репортери в Белия дом.

По-рано вчера главният прокурор на щата Ню Йорк оповести резултатите от разследване, които показват, че Куомо е упражнил сексуален тормоз срещу 11 настоящи и бивши служителки на администрацията на щата Ню Йорк чрез нежелано опипване, целуване и прегръщане и нееднократно е правел обидни забележки със сексуален подтекст.

В записано изявление, разпространено след като главният прокурор оповести резултатите от петмесечното независимо разследване, Куомо отрече да е извършвал нещо нередно и даде да се разбере, че не смята да подава оставка.

За оставката на Куомо призоваха също лидерът на демократите в Сената Чък Шумър и сенаторката Кирстен Джилибранд, и двамата от щата Ню Йорк.

Те заявиха, че описаните в доклада действия на губернатора са "крайно възмутителен, неподобаващи и абсолютно неприемливи". "Жителите на Ню Йорк заслужават на мястото на губернатора лидер, притежаващ най-добрите качества. Продължаваме да смятаме, че той /Куомо/ трябва да подаде оставка", посочиха двамата сенатори.