Сексбомбата Славена Точева разкарана заради издънката с Портних

Самият Бойко Борисов поискал отстраняването на "Мис Преференция"

Политика
21:21 - 09 Ноември 2023
13545
Сексбомбата Славена Точева разкарана заради издънката с Портних

Освободената като депутат от ГЕРБ Славена Точева съобщи защо поиска да напусне парламента. В позиция тя посочва, че решението за оттеглянето е изцяло нейно, а това е най-достойната позиция след загубата на местните избори във Варна на досегашния кмет Иван Портних.

"Аз стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и все още смятам, че той беше правилният избор за кмет. Мога да заявя, че за мен изборът отразен в изборните книжа не е отражение на доверието на варненци. Той е вследствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите. Запазвам уважението си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелавам успешна и ползотворна работа по време на 49-то Народно събрание", посочи Точева.

Според източници в ГЕРБ напускането ѝ е било поискано от лидера на партията Бойко Борисов. На 5 ноември вечерта, след като първоначалните данни на социологическите агенции показаха, че Портних губи от кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" Благомир Коцев, лидерът на ГЕРБ също заяви, че партията му е загубила, тъй като опонентите са си партнирали с "мутрите и бизнес групировки, трибуквени. "Не може 5-6% от първия тур да се стопят освен с платения вот на мутрите и варненските трибуквени групировки", посочи Борисов.

Точева бе избрана за депутат района на Варна. Тя придоби популярност с названията "Мис преференция", след като въпреки пасивното си политическо поведение на изборите през април 2021 г. получи над 6 хил. преференции. Тогава тя стана депутат за първи път.

Смята се, че принос за бързото ѝ развитие в политиката има известният бизнесмен във Варна Даниел Славов - Дънката.

Била е хостеса в местния нощен клуб "Сенсо" на Милен Райков-Мушо. Той е известен като наследник на бизнеса на Борислав Манджуков, разстрелян публично пред дома си през 2014 г.