Секссимволът Ракел Уелч издъхна на 82

Холивудската актриса си отиде след кратко боледуване, до последно изглеждаше ослепително

Култура
23:26 - 15 Февруари 2023
17812
Секссимволът Ракел Уелч издъхна на 82

На 82-годишна възраст, след кратко боледуване, почина американската актриса и секссимвол на Холивуд Ракел Уелч, съобщи нейният мениджър, цитиран от АФП. В продължилата пет десетилетия своя кариера, носителката на "Златен глобус" се е снимала в повече от 30 филма - включително "Фантастичното пътуване" и "Тримата мускетари", както и в около 50 телевизионни сериала.

Уелч e родена през 1940 г. и израства в Калифорния. В тийнейджърските си години печели няколко конкурса за красота. Започва актьорската си кариера с поредица от роли в незначителни филми, включително  музикалния "Roustabout" от 1964 г., с участието на Елвис Пресли. Големия си пробив прави, когато е избрана от студиото „20th Century Fox“ да участва в научнофантастичния филм "Фантастичното пътуване" от 1966 г.

Същата година тя играе главна роля в "Милион години преди Христа" - филм, известен най-вече с ролята на пещерната жена по бикини. Ракел Уелч печели "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за "Тримата мускетари" (1973), в който играе шивачката на кралицата.

По време на снимките на "Cannery Row" през 1982 г. Уелч е уволнена, защото настоява да си направи прическа и грим вкъщи. Тя съди студията MGM за нарушаване на договора и в крайна сметка печели споразумение на стойност 15 млн. долара.

През бурния си живот, Ракел се омъжва четири пъти. Първият й брак е с писателя Джеймс Уелч, с когото са семейни до 1964 г., точно преди кариерата ѝ да започне да се развива. Три години по-късно звездата се омъжва за филмовия продуцент Патрик Къртис, но двойката се развежда през 1972 г. През 1980 г. актрисата сключва брак с друг филмов продуцент - Андре Уайнфийлд, което се оказва най-дългият ѝ брак, тъй като продължава малко повече от десетилетие.

След това Ракел се омъжва за Ричард Палмър през 1999 г. и двойката остава заедно в продължение на 5години, преди да се раздели през 2004 г.

Една от последните снимки на Ракел Уелч. Папарашкият фотос е направен през лятото на 2022 г., когато е на 81 г. Както се вижда, макар и на достолепна възраст, тя продължаваше да изглежда много добре