Селин Дион обвини Тръмп за използването на нейна песен на митинг в Монтана

Мениджърският екип на певицата и нейният звукозаписен лейбъл заявиха в социалната мрежа X, че "по никакъв начин" не е било разрешено "My Heart Will Go On" да звучи по време на предизборната кампания

Актуални новини
11:00 - 11 Август 2024
1523
Селин Дион обвини Тръмп за използването на нейна песен на митинг в Монтана

Селин Дион обвини Доналд Тръмп, че е използвал на предизборен митинг песента, която е написала и изпяла за филма "Титаник".

Републиканският кандидат-президент беше осмян в социалните мрежи, след като на митинг в Монтана изпълни песента от 1997 г. "My Heart Will Go On", като на голям екран беше показан видеоклип с изпълнението на Дион.

Мениджърският екип на певицата и нейният звукозаписен лейбъл, Sony Music Entertainment Canada, заявиха в социалната мрежа X, че използването на песента и видеото "по никакъв начин" не е било разрешено.

"Селин Дион не одобрява това или подобно използване", се казва още в съобщението на екипа.

Потребителите в социалните мрежи направиха аналогии между кампанията на Тръмп и потъващия кораб в основата на филма на Джеймс Камерън.

Последните социологически проучвания дават преднина на кандидата на демократите Камала Харис пред Тръмп в президентската надпревара.

Преди Байдън да се откаже от надпреварата на 21 юли, Тръмп изглеждаше на път да си върне Белия дом, но Харис постигна големи успехи, след като замени Байдън начело на листата и обяви Тим Уолц, губернатор на Минесота, за свой кандидат за президент.

"My Heart Will Go On" е издадена в албума на Дион "Let's Talk About Love" и саундтрака към филма на Камерън "Титаник". Песента се превръща в една от най-печелившите за всички времена, продава се в 18 милиона копия и носи на Дион "Оскар", "Златен глобус" и няколко награди "Грами".

56-годишната певица е принудена да отмени редица концерти през 2023 и 2024 г., като заяви, че не е достатъчно силна за турне, след като е диагностицирана с автоимунно заболяване.

Но тя зарадва феновете си миналия месец, като пя от Айфеловата кула при откриването на Олимпийските игри в Париж.