Селин Дион призна за злоупотреба с опасни лекарства

Любопитно
11:24 - 17 Юни 2024
1320
Селин Дион призна за злоупотреба с опасни лекарства

В интервю за TF1 певицата Селин Дион разказа за прекомерната употреба на "много опасни лекарства". Това се случи в интервю преди излъчването на документален филм за болестта, заради която музикалната звезда продължава да е далеч от сцената. Amazon Prime Video ще излъчи документалния филм, озаглавен "Аз съм: Селин Дион", на 25 юни.

56-годишната канадка от години се бори със Синдрома на скованата личност (SPS) - автоимунно заболяване, за което не е известно лечение и което причинява остра болка, затруднено движение и спазми. Дион не е в състояние да изнесе концерт от 2020 г. насам.

Квебекската певица признава, че когато болката станала прекалено силна, по причина, която става ясна едва в края на 2022 г., тя се уплашила: "Отмених много концерти, лежах, вземах лекарства... Може би ще опитам с противовъзпалително, спазмолитично или нещо друго. Започнах с малки неща, докато не се стигна до... много опасни лекарства, за да продължа", обяснява тя в интервюто, записано през май в Лас Вегас (САЩ).

Запитана от журналистката Ан-Клер Кудрей дали е взимала "Валиум" (диазепам, бензодиазепин), Селин Дион отговаря: "Да, наред с други неща. Без да имам поставена диагноза. Така че в началото това помогна малко. Но много бързо дозите трябваше да се увеличат", продължава тя. "А когато достигнеш опасно ниво на лекарствата и те вече не действат, имаш два избора: продължаваш или спираш да дишаш и това е краят".

Селин Дион дава съвет към всички хора, сблъскали се с болката: "Не преминавайте през болката сами. Съгласете се да говорите за това, но и да потърсите помощ. Не страдайте сами", призовава певицата.