Селин Дион с нелечимо заболяване - превръща се в „статуя”

Певицата отменя европейското си турне

Изповеди
13:23 - 08 Декември 2022
9014
Селин Дион с нелечимо заболяване - превръща се в „статуя”

Иконата на световната поп музика Селин Дион сподели, че е диагностицирана с нелечимо неврологично заболяване. Редкият синдром, от който страда един на 1 млн. души, блокира движенията и говора на болния.

В пост в Instagram, през сълзи, певицата споделя, че именно състоянието ѝ е причината да отмени европейското си турне. То трябваше да започне през февруари.

„От дълго време се боря с този здравословен проблем. Трудно ми е да говоря за всичко, което преживявам. Постоянните спазми пречат на нормалния ми живот – понякога не мога да се движа, нито да пея”, разказва 54-годишната звезда.

И добавя, че за нея се грижи екип от професионалисти, който прави всичко възможно да ѝ помогне да възвърне добрата си форма.

"Не бях готова да разкажа всичко преди, но сега съм. Отдавна имам проблеми със здравето, и за мен е наистина трудно да да се изправя срещу тези предизвикателства и да говоря за всичко, през което преминавам. Наскоро ме диагностицираха с изключително рядко неврологично заболяване, наречено Синдрома на скования човек (Stiff person syndrome), което се среща в 1 човек на милион. И макар все още да изучаваме това рядко състояние, вече знаем, че на него се дължат всички спазми, които получавах", казва певицата във видео обръщанието си.

През февруари 2023 година Селион Дион трябваше да започне европейското си турне. Концертите от пролетното турне ще бъдат пренасрочени за 2024 г., а 8 от шоутата през лятото на 2023 г. са отменени.