Село Стоб в шок: Пазете се, броди избягал лъв!

Слух за хищник на свобода влуди кмета, министри и кюстендилската полиция

Новини
15:25 - 25 Юли 2022
8527
Село Стоб в шок: Пазете се, броди избягал лъв!

Слух за избягал лъв, докаран от цирк като атракция на събора в кочериновското село Стоб, нажежи до червено празника на местните.

На страницата на местна информационна агенция във Фейсбук беше публикувано съобщение, че заради събора в селото, като атракция има клетка с лъв. Животното обаче е избягало и в момента се издирва.

Новината се оказа фалшива, но сериозно притесни местните и кмета на кочериновското село Георги Ставрев, чийто телефон „прегрял” от обаждания.

В един момент пред дома му дори спряла патрулка, а униформените се поинтересували дали знаеш нещо за избягал хищник.

Към настоящия момент обаче кметът не подозирал какво се случва и с изненада разбрал от „гостите” от полицията, че са по дирите на избягал лъв в селото.

Съборът продължил с пълна сила, когато се разбрало, че новината е фалшива

По-късно пред националната телевизия Георги Ставрев уточнява, че в селото не идвал цирк, в който да има лъв. Той недоумява кой и защо публикува фалшива информация.
Говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка също отрече да има такъв инцидент, както и подобен сигнал да е постъпвал. На следващия ден обаче униформените разкрили автора на фалшивия слух – благоевградчанин на име Илия Илиев, който се извинил за деянието си във Фейсбук. В свое оправдание той изтъкнал, че в бързината нямал време да провери споделената му „новина” и я качил, за да предупреди гостите на събора.

А може би лъвът се е уплашил от височайшото присъствие на събора на две МВР величия – бившият вътрешен министър проф. Веселин Вучков и настоящият зам.-министър Стоян Темелакиев. Впрочем и двамата са родени в село Стоб.