Селото на Евгений Дайнов: Мост изяде асфалта в Миндя

Актуални новини
11:30 - 17 Ноември 2022
2803
Селото на Евгений Дайнов: Мост изяде асфалта в Миндя

Пред завършване е реконструираният мост в търновското с. Миндя, убежище на политолога Енвгений Дайнов. Мостът е укрепен с желязо и бетон, остава само да се оправят стените във вътрешната част и да се сложат парапетите, похвали се кметският наместник Иван Иванов.

Обектът за 61 000 лв., включен в Инвестиционната програма на Община Велико Търново, се изпълнява от фирма „Пътни строежи – ВТ“, която вдигнала съоръжението само за 35 дена. „В продължение на три години средствата са съсредоточени все върху моста.

Освен първоначално заложените 25 500 лв. останалите средства са по „Местни инициативи“ за 2021 г. и 2022 г. Което означава, че мостът изяде асфалта за населеното място. Исках до края на мандата да няма неасфалтирана улица, но изграждането му беше приоритет, за да може да се обезопаси мястото около ул. „16-а“ N 1“, обясни Иван Иванов.

След 2 години Covid прекъсване Миндя отново се готви за селския събор. Той ще бъде в събота, 20 ноември, когато се отбелязва Архангеловден по стар стил, а местната църква има храмов празник.

Кръшни хора ще се вият от 18 часа в центъра на Миндя. След тях програмата се мести в читалищния салон, където от 19 часа търновски оркестър ще забавлява жителите и гостите на селото. От 22 часа ще бъде организирана традиционна томбола. Билетът струва 2 лв., а предметните награди са за близо 600 лв., така че да няма недоволни от късмета си, радва се borbabg.com.

Все още стои непродадено голямото и красиво, но отдавна затворено училище в Миндя. Кметът много се надява все пак за него да се намери инвеститор, защото 30% от продажната му цена ще постъпят в местната хазна.