Селски кмет млати и псува ченгета

Тодор Танански от Дълго поле е осъждан, след като преби съдия на футболен мач

Новини
19:48 - 12 Септември 2019
6084
Селски кмет млати и псува ченгета

В поредна криминална сага се е замесил кметът на пловдивското село Дълго поле Тодор Танански. Преди около 10 дни в полицията в Хисар бил получен сигнал за висока музика в Дълго поле а било 1 часа през нощта. На място двама полицаи, които отишли на проверка, видели около 50-60 души.

Те празнували на открито с висока музика и професионален диджей раждането на дете. Ченгетата се представили, казали какъв е поводът за посещението им и, че съгласно новия закон никой няма право на високо озвучаване след 23 часа през нощта. Диджеят се подчинил на разпореждането и спрял музиката. В този момент към полицаите се приближил бащата на новороденото и казал, че ако трябва да се налагат някакви санкции, то те трябва да са към него. Дал си документът за самоличност, а полицаите се отправили с него към автомобила, за да довършат служебните си задължения. В този момент те били заобиколени от група от 15 мъже.

Празнуващите били видимо пияни и доста агресивно настроени, тъй като купонът им бил прекъснат. Най-много от всички псувал, викал и заплашвал кметът на селото Тодор Танански. Той заплашвал ченгетата, че ще се погрижи да бъдат уволнени. Приближил се към единия от полицаите, грабнал личната карта на домакина и избягал. Полицаите викнали подкрепление и трима техни колеги дошли на място. Сагата завършила с бягството на Танански. Докладвано е в прокуратурата в Пловдив. Предвид това, че кметът се е укрил е разпоредена незабавна проверка по казуса. Очаква се магистратите да вземат решение дали ще образуват досъдебно производство.

Танански е осъждан и в момента изтърпява присъда пробация за причиняване на телесна повреда по хулигански причини на съдия по време на футболен мач. На изборите през октомври Тодор Танански отново ще бъде кандидат за кмет на родното си село.