СЕМ гласува новия Управителен съвет на БНР

Галя Тренчева, Димитър Димитров, Стефан Ташев и Мария Маркова избрани в УС

Новини
12:47 - 26 Юли 2019
3403
СЕМ гласува новия Управителен съвет на БНР

С четири гласа "за" и един "въздържал се" членовете на СEМ утвърдиха новия Управителен съвет на Българското национално радио, предложен от новоизбрания генерален директор на БНР Светослав Костов. 

В новия Управителен съвет влизат юристите Галя Тренчева и Димитър Димитров и журналистите Стефан Ташев и Мария Маркова. В заседанието на Съвета за първи път участва и новоизбраният член на медийния регулатор от парламентарната квота Галина Георгиева. 

"Искам да кажа, че ми беше изключително трудно да събера тези хора около себе си, защото те са доказани професионалисти в своята сфера и кариера. Трябваше ми време да ги убедя, за да можем да работим заедно. Да се надяваме, че в тези дни, в които проведохме много разговори, сме успели да изчистим, избистрим общата цел, за която ще работим в следващите години, а именно доброто на Българското национално радио и на хората, работещи в него", каза Светослав Костов.

Председателят на СЕМ София Владимирова се обърна към ръководството на радиото с думите: "Изборът на Управителен съвет е изцяло отговорност на генералния директор. Вие сте хората, които трябва да защитите неговия избор с работата си, с действията си, а ние очакваме вие да сте достатъчно добър коректив – професионален, морален, компетентен, на този генерален директор и да го подкрепяте, когато взима добри решения за радиото и да не го подкрепяте, когато решенията, които взима за радиото, не считате за добри".