СЕМ отхвърли Теодосий Спасов и Валери Запрянов за УС на БНР

Галина Георгиева разочарована от яловостта на регулатора, срам я е от колегите

Топ
13:52 - 21 Юли 2022
2548
СЕМ отхвърли Теодосий Спасов и Валери Запрянов за УС на БНР

Съветът за електронни медии не одобри управителния съвет на БНР, предложен от генералния му директор Милен Митев. В него Митев е поканил световноизвестния музикант Теодосий Спасов, популярния и авторитетен журналист Валери Запрянов, юриста Димитър Димитров и Албена Миланова, която от години отговаря за международната дейност на БНР.

Този състав обаче събра гласовете на председателката Соня Момчилова, Галина Георгиева и Габриела Наплатанова от съвета. Пролет Велкова и Симона Велева се въздържаха.

Според правилата, за да бъде избран управителният съвет, за него трябва да има 4 гласа "за" от общо 5. Ако те не се събират при три поредни заседания, на следващо УС може да бъде одобрен и с 3 гласа от 5.

"Срамувам се", заяви Галина Георгиева след края на гласуването. Тя обяви как представители от последното попълнение на съвета отново не са успели да произведат избор. "Станахте свидетели и на поредно унижение на кандидати, каквото имаше и на избора на генерален директор на БНТ. Бих искала да се разгранича и да кажа, че в този състав СЕМ не може да възпроизведе какъвто и да е избор и вот", каза Георгиева.