СЕМ: Спирането на "Хоризонт" е безпрецедентно!

Ако шефът на БНР не подаде оставка до неделя, другата седмица ще бъде освободен предсрочно

Актуални новини
18:13 - 02 Октомври 2019
1457
СЕМ: Спирането на "Хоризонт" е безпрецедентно!

"Спирането на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември е безпрецедентно. Ясно е, че в случая не става дума за техническа профилактика. Две от институциите (прокуратурата и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), които направиха проверки, установиха, че технически проблем не е имало", заяви шефът на СЕМ София Владимирова в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Владимирова уточни, че ако директорът на БНР Светослав Костов не си подаде оставката до края на тази седмица, следващата седмица ще бъде вкарано решение за предсрочното му освобождаване. Тя припомни, че четирима членове на СЕМ поискаха той да освободи поста, а за решение за предсрочното освобождаване са необходими най-малко три гласа. 

"Ние се срещнахме с редколегията, защото те поискаха среща, и още на 16 септември изслушахме генералния директор на БНР. Но все още нямаме информация защо беше спрян сигнала на "Хоризонт" и не знаем кой носи отговорност за това. Не знам кой е решил, че може просто така да спре излъчването", добави Владимирова.

"Поздравявам генералния директор на БНТ, че излезе и каза, че той носи отговорност за ситуацията със скандала с Волен Сидеров в предаването "Референдум". Такива прояви са недопустими", завърши Владимирова.