Семейна щафета: Ернестина Шинова влиза в 2 листи на ВМРО

Новини
11:25 - 25 Февруари 2021
2815
Семейна щафета: Ернестина Шинова влиза в 2 листи на ВМРО

Актрисата Ернестина Шинова влиза в листите на ВМРО за изборите, обяви любопитната новина лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в централата на партията преди минути. 

Половинката на режисьора и евродепутат Андрей Слабаков обаче няма шанс за влизане в парламента, защото е на неизбираеми места в партийните списъци.

"Тя самата пожела да бъде на две последни места - 30-то място във Варна и 16-то в Шумен, с ясното съзнание, че именно в това съревнование се ражда истината", обясни политическите амбиции на красавицата Каракачанов.

Влизането в партийните списъци на актрисата е повече от интересно, тъй като съпругът й - Андрей Слабаков, бе избран за евродепутат от гражданската квота на ВМРО.

В листите на ВМРО ще влезе и експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков. Вчера той официално напусна БСП. Чуков ще бъде трети в листата за Стара Загора, където води депутатът от ВМРО Александър Сиди. Кандидат за депутат от партията ще е икомистът и доскорошен водещ на тематично предаване по Нова ТВ Кузман Илиев.

Кандидати за народни представители от ВМРО като гражданска квота ще са и съпредседателят на движение РОД Давид Александров, проф. Христо Смоленов, ген. Кирил Радев, ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров, пловдивският общински съветник от "Съюз за Пловдив" Владимир Кисьов и юристът Димитър Чукарски.

Традиция във ВМРО е да каним в листите си хора, които са отстоявали патриотични каузи и имат правилно национално отговорно разбиране за бъдещето на България и българския народ, обясни Каракачанов. Той подчерта, че в листите били поканени хора със собствена визия, характер и най-вече отстояващи българските национални интереси. 

"На изборите, които ще се проведат тази година, повече от 50% на местата в нашите листи са гражданска квота. Това означава 105 човека от цялата страна. Само в листите на трите столични района са 15. Сред тях са преподаватели, лекари, предприемачи, юристи, бивши военни, хора, свързани с националната сигурност. Осем от водачите са представители на гражданската квота" , каза още Каракачанов. 

Предизборната кампания ще позволи още веднъж на тези, които са в редиците на българските патриоти да обяснят на обществото за какво се борим и какво желаем", мотивира влизането си в листите на ВМРО Боян Чуков. Той настоя, че никога не е спирал да се бори за интересите на България. Според него не можело да бъдеш американофил, русофил или друг и да защитаваш интереса на България, защото те в някакъв момент влизали в конфликт.

Нееднократно съм изразявал своите граждански позиции и своето експертно становище по теми, които касаят цялото общество. Аз съм патриот и считам, че патриотизмът е най-големият щит срещу големите рискове, които предстоят глобално срещу нацията ни. Всички трябва да сме патриоти, всички партии трябва да са патриотични, но за някои формации това се превърна в срамна дума.

За ВМРО не е. И даказателство има, ако се върнем назад в историята за едни 130 г.", каза пък Кузман Илиев. Според него пред нас имало три риска. Първият бил културно.цивилизационен - от запад пристигала много тежка вълна на ляволиберален мултикултурализъм, политическа коректност и атака срещу основите на обществото - семейството. ВМРО пък била партията, която достойно се изправила срещу него и спряла Истанбулската конвенция.

"Друг сериозен риск, който виждам пред България е геополитическия. Изтокът и Западът се срещат много тежко и това противоборство се обостря - Русия и Китай от една страна, САЩ и Европа от друга. Така че правилното дефиниране на националния ни интерес и извеждането му пред партийните боричкания е много ключово. ВМРО с позицията, която зае по отношение на Северна Македония и некоректните, буквално изфабрикувани и изфалшифицирани в нашата история, също бяха много добре адресирани от партията.

Аз също много се интересувам от история и се радвам, че има такъв политически субект в българския политически и обществен живот", каза той. Илиев обясни, че можело да бъде полезен за разрешаването на последиците от кризата с коронавируса, защото виждал припокриване между неговите идеи и тези на ВМРО. Според него Зелената сделка щяла да има много тежки последици за България.