Семейство от Перник издъхна поради липса на лекарства (ВИДЕО)

Общество
11:39 - 20 Януари 2021
4896
Семейство от Перник издъхна поради липса на лекарства (ВИДЕО)

Мъж от Перник твърди, че родителите му са починали заради липса на лекарства и адекватни медицински грижи. Според разказа на Юлиан Георгиев двамата са били приети в болницата в миньорския град с положителни PCR тестове. Те постъпили в лечебното заведение на 18 декември.

„И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка си влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация. Тя почина", разказа Юлиан.

По думите му междувременно лечението на баща му вървяло добре. „Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той сподели, че не се чувства добре. Извикал лекар, но никой не се отзовал.

Хората, които са били с него в стаята, отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме още, че лекарствата му са останали в стаята.

На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем. Знам, че за по-тежките случаи се използва ремдесивир, а нито при майка ми, нито при баща ми е използван. Баща ми почина 7 януари", сподели още мъжът пред Нова тв.

Директорът на болницата заяви, че в момента тече вътрешна проверка, на която резултатите ще излязат днес.