Семейство "магове" оскуба пловдивчанка с 900 лева, разваля магия за нещастна любов

Заблудената дама си поръчала амулети за солидната сума, онези духнаха в чужбина

Общество
21:45 - 23 Октомври 2020
4306
Семейство "магове" оскуба пловдивчанка с 900 лева, разваля магия за нещастна любов

Съпрузи, представящи себе си за хора със свръхестествени способности, се укриха в чужбина, след като станаха клиенти на Темида. Днес пред Пловдивския районен съд трябваше да се изправят Ангелина и Недялко Василеви. Те са обвинени в това, че през юни 2019 година са измамили пловдивчанка, обяснявайки ѝ, че ѝ е направена черна магия. За да я „развалят” трябвало да ѝ изпратят предмети срещу 900 лв.  

Двамата съпрузи живеели в Кърджали и били безработни. Основният им доход идвал от „разваляне” на магии и ритуали, като восъколеене, ясновидство, гадаене и всякакви начини за оказване на помощ по свръхестествени начини. За да намерят клиенти, Маг Ангелина и Маг Недялко рекламирали себе си в различни сайтове като хора с паранормални способности, предаде "Трафик Нюз".

На обявите попаднала и пловдивчанката Маргарита. От дълги години тя имала здравословни проблеми и преживявала различни житейски несгоди. Традиционната медицина не успяла да ѝ помогне. Затова потърсила алтернативни методи. След като попаднала на информация за Ангелина в  интернет, Маргарита решила да потърси помощ от нея. „Магьосницата” изслушала жената и ѝ обяснила, че е станала жертва на магия за болест, за раздяла с любим човек и неразбирателство с децата ѝ. Имало обаче начин да ѝ се помогне. За целта Маргарита трябвало само да ѝ изпрати пари, а в замяна щяла да получи различни амулети.

Така жената започнала да изпраща периодично определени суми. След това получавала колети, в които имало свещи, оцветени течности и муски с текстове, написани на арабски език. С тях трябвало да изпълни различни ритуали, които маг Ангелина предварително ѝ била разяснила.

Дошло време за т. нар. „заключителен ритуал”. Маргарита превела парите, но така и не получила последния колет. А Ангелина спряла да вдига телефона си.

Отчаяна, Маргарита решила да потърси другиго. Така попаднала на „Маг Недялко”, който изразил готовност да развали магията, отново с помощта на предмети и ритуали. Поискал 200 лв. за услугата, но потърпевшата така и не получила колета с предмети.

Днес двамата трябваше да се изправят пред правосъдието. Оказа се обаче, че съпрузите са напуснали страната на 30 юни тази година, а многократните опити да бъдат призовани за заседанието са се увенчали с неуспех. По данни на техните съседи двамата са „заминали да живеят и работят из Европа” и може би са във Франция.

В хода на досъдебното производство спрямо Ангелина и Недялко е била взета мярка „подписка”. Поради недобросъвестното им поведение, прокурорът по делото поиска тя да бъде изменена в „задържане под стража”. Освен това, държавното обвинение настоя двамата да бъдат обявени за общодържавно издирване.

Различно бе становището на двамата служебни защитници, които се явиха днес в залата – адвокатите Симеонова и Аврамов. Те помолиха съда да направи нов опит за призоваването им по телефона. Според информацията, Василеви все още използват българските си сим карти и комуникират чрез тях. Двамата защитници бяха категорични, че няма основание за тяхното задържане.

И двете страни счетоха, че ход на разпоредителното заседание не би следвало да бъде даван, поради нередовното призоваване на подсъдимите, както и поради факта, че адвокатката на Маргарита понастоящем е поставена под карантина, което възпрепятства правото ѝ да участва в процеса.

Председателят на съдебния състав Димитър Кацарев обаче счете, че фактът, че двамата комуникират чрез телефоните си, означава единствено, че са информирани за насроченото от съда заседание, но въпреки това не са споделили информация за местоположението си.  Магистратите уважиха искането на прокуратурата да обявят Ангелина и Недялко за общодържавно издирване. Мярката им за неотклонение пък бе изменена в най-тежката – „задържане под стража”.

„Поведението на двамата подсъдими не отговаря на взетата спрямо тях мярка. Те са напуснали страната, без да уведомят разследващите, прокуратурата или съда”, мотивира се председателят на съдебния състав.

В крайна сметка, съдът не даде ход на делото. Ангелина и Недялко Василеви са обявени за общодържавно издирване.