Семейство с бебе на 2 месеца с коронавирус в болницата в Бургас

31 са заразените в морския град, 11 са оздравели

Новини
12:30 - 18 Април 2020
3509
Семейство с бебе на 2 месеца с коронавирус в болницата в Бургас

43-годишен мъж, съпругата му и двумесечното им бебе са приети в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас с коронавирус. В морския град засегнатите от Covid-19 са 31, като петима от тях са в болница. 11 са оздравели, сочи статистиката на Общинския кризисен щаб.

В Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас са постъпили id-19 43-годишен мъж, неговата съпруга и двумесечното им бебе. Заедно с тях броят на настанените в болницата става 4, един пациент има в Айтос.

Две контактни лица на 43-годишния мъж са дали положителна проба при тестване. Това са 83-годишен мъж, който е лежал заедно с него във вътрешно отделение на бургаска болница, както и санитарка на 53 години от същото лечебно заведение. Екипи на РЗИ са изследвали целия контактен медицински персонал. Днес продължава тестването на 16 настанени там пациенти, както и на всички контактни на новозаразените.

Санитарката и 83-годишният мъж са под домашна карантина. Засега нямат симптоматика, която да изисква настаняване в лечебно заведение. В болницата, където са открити новите случаи, ще бъдат разпоредени и допълнителни противоепидемични мерки, обявиха от кризисния щаб.