Семейството на едно от разменените бебета се отказа да се бори за по-голямо обезщетение

Крими
14:51 - 08 Август 2024
1382
Семейството на едно от разменените бебета се отказа да се бори за по-голямо обезщетение

Болница "Шейново" трябва да плати 70 хиляди лева на една от майките на разменените бебета. Решението е на Софийския градски съд. Адвокатът на семейството заяви, че обмислят да не обжалват решението. За размяната на бебетата стана ясно в края на 2022 година, а в началото на миналата година те бяха върнати на биологичните им родители.

"Основният въпрос оттук нататък е дали изобщо да продължим напред, защото при едно повторно отхвърляне на иска вече ще се присъди адвокатско възнаграждение, което сега е присъдено на болницата от 8 хиляди лева, която сума евентуално ще се извади от сумата, която трябва да заплати и това прави пътя на обжалването по-нагоре много сложен", каза Тодор Мангъров - адвокат на семейството.

Искове са предявили и сестрата, и бабата на бебето, но те са отхвърлени от съда. Според адвокат Мангъров това решение ще бъде обжалвано, тъй като при другото дете обезщетение са получили и майката, и бащата.

"Съдът беше категоричен, че обезщетение се дължи само на майката и бащата, а не се дължи и на дядото на пострадалото дете. С различни мотиви от мотивите по настоящото дело, което в момента обсъждаме. В настоящото дело ищец е майката, сестрата и бабата, като исковете на баба и на сестрата са изцяло отхвърлени, а на майката е уважен частично - тоест от 200 хиляди лева на 70 хиляди", каза Вили Костадинова, адвокат на АГ болница "Шейново".