СЕНЗАЦИОННО: Ген. Атанасов с изненадваща подкрепа за Румен Радев

Нямаме забележки към държавния глава в критиката му към управляващите, заяви тъмносиният лидер

Политика
10:24 - 24 Януари 2021
12080
СЕНЗАЦИОННО: Ген. Атанасов с изненадваща подкрепа за Румен Радев

Сензационна подкрепа отдясно получи президентът Румен Радев. Тази сутрин в национален ефир лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов заяви, че за последната една година той лично няма нито една забележка към държавния глава по отношение на критиката му към изпълнителната власт. Този път ген. Атанасов каза, че не смята да прави коалиция с БСП. По повод спекулациите, че преди седмица допуснал евентуален съюз с червените, той отрече. И заяви, че общият фронт срещу ГЕРБ бил важен, но сами тъмносините нямало как да излъчат мнозинство в парламента и така или иначе коалиция щяла да е необходима. 

"Няма да участваме в коалиция нито с ГЕРБ, нито с Корнелия Нинова", категоричен бе ген. Атанасов пред Жоро Любенов. 

За последната година нямам нито една забележка към Румен Радев за отношението му към изпълнителната власт. Датата 4 април е в законовия ред, не коментираме, ние сме готови за избори, бяхме готови и миналата година. Това заяви Атанас Атанасов от "Демократична България" в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

Той коментира, че гласуването по пощата и видеонаблюдението в секциите са поставени на масата от "Демократична България".

По думите му основната причина управляващите да останат на власт е желанието те да организират изборите. Той обвини управляващите, че строените магистралите са с най-лошото качество в Европа. Критикува и разходите във водния сектор.

"Демократична България" ще бъде в следващия парламент, но няма да имаме 121 депутати, трябва да търсим сътрудничество", допълни Атанасов. Каза още, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ и БСП.