Сензационно: Тръмп оттегля САЩ от НАТО?

САЩ
12:54 - 16 Август 2020
7270
Сензационно: Тръмп оттегля САЩ от НАТО?

Бившият зам.-държавен секретар на САЩ по национална сигурност от администрацията на Джордж Буш - Джон Болтън смята, че настоящият държавен глава Доналд Тръмп е в състояние да обяви оттеглянето на страната от алианса на Северноатлантическия алианс преди предстоящите избори.

В пространно интервю за испанското издание "La Razon" Болтън обявява, че цялата развръзка за САЩ предстояла през октомври. "Тогава той (Тръмп - б.р.) може да реши да изтегли всички американски сили от Афганистан преди изборите. Или да обяви излизането на САЩ от НАТО", заявява дипломатът.

В своята мемоарна книга озаглавена "Стаята, в която се случи", Болтън описва премеждията си като част от администрацията на Буш, както и дава прогнози за бъдещето на Америка под управлението на Тръмп. Щатския президент той описва така: 

"Той няма философия. Не е нито консерватор, нито либерал. Тръмп не разбира напълно работата на американското правителство, колко сложна е тя и всичко, което се случва в сферата на националната сигурност. Тръмп вярваше преди да стъпи в Белия дом, че Финландия е част от Русия или че Венецуела принадлежи на САЩ. Той също така не разбира, че Корейският полуостров е разделен, защото не знае как е завършила Втората световна война".