СЕНЗАЦИЯ! Розовият делфин Пинки роди (ВИДЕО)

Смята се, че необичайното оцветяване на Пинки се дължи на рядка генетична мутация

Ексклузивно
20:30 - 20 Септември 2019
29855
СЕНЗАЦИЯ! Розовият делфин Пинки роди (ВИДЕО)

Всички ние обичаме делфини, но повечето от нас не знаят, че плуващите бозайници могат да бъдат дори още по-сладки – когато са розови! Сензационната новина е, че женският розов делфин Пинки е родил розово делфинче. Животното, познато на местните жители в Луизиана, САЩ, е забелязано в река Келкейсу, плувайки с новороденото.

Необичайно оцветеният бозайник за пръв път се появи преди около 12 години, когато бе забелязано от капитан Ерик Рю, който редовно го виждаше да плува в района и да се чифтосва с делфините – капитанът то описа дори като „доста сексуално активно“.

Действията му очевидно са постигнали желаните резултати, защото Пинки вече е мама.

На страницата на Пинки във фейсбук бе споделен клип, показващ двата розови делфина, които плуват пред масивна лодка в Келкейсу. Смята се, че необичайното оцветяване на Пинки се дължи на рядка генетична мутация.

Международният съюз за опазване на природата (IUCN) определя речния делфин като застрашен, тъй като популацията на животните намалява. Раждането на бебето на Пинки, обаче, е дало на природозащитниците надежда, че бебетата споделят генетичната мутация на майка си, което би довело до сериозна промяна в усилията за увеличаване на популацията на редките видове.

Изненадващо, изглежда, че не е драстично засегнат от околната среда или слънчевата светлина, както би могло да се очаква, като се има предвид състоянието му, въпреки че има тенденция да остава под повърхността на водата малко повече от останалите делфини.