Серафим Тодоров от Мюнхен: Зле съм, болестта ми такова мамицата!

Спорт
20:20 - 15 Ноември 2019
5657
Серафим Тодоров от Мюнхен: Зле съм, болестта ми такова мамицата!

Боксовата легенда Серафим Тодоров в момента живее в Мюнхен при семейството си - жената, синът и дъщерята, както и две внучета. Суперталантът от Пещера е в много тежко здравословно състояние, след като тежък псориазис от години съсипва имунната му система. Въпреки това му остават сили да се радва на голямата фамилия и на победите на близкия си приятел Кубрат Пулев.

"Тук ми дават по 1100 евро на месец пенсия. Много остър псориазис имам, хроничен. Не ми изчезва вече няколко години. На моменти ми олеква, но после... Мъчи ме, брутално е. Не мога да го излекувам вече много години. Влоши се покрай ядовете ми в България. Заради това, че ми забиваха нож в гърба. В един момент просто получих уплах от хората. А аз се раздавах за тях, давах си живота. Помагах на всеки. А те ме крадяха, включително приятелите", оплака се Сарафа пред агенция "Блиц".

Тодоров похвали Кубрат Пулев за победата му срещу пандизчията Райдъл Букър: "Дай Боже да му се открие възможност срещу Антъни Джошуа или Анди Руис. Много ще се радвам, ако победи. Кубрат има душа, родолюбец е. Желая му Бог да го богослови, да стане някаква магия и да победи. Дано Господ му даде нужното разбиране в ринга, което е ключово. Джошуа и Руис са уникални боксьори. Те са унищожители, свръхчудовища са просто. На Кобрата му куцат още много неща, трябва да ги подобри, ама няма как да го съветвам. Аз не мога да се докопам до него. Около Кобрата е пълно с умници, треньори, пиари", оплака се Серафим.

Тодоров два пъти е избиран за Спортист на годината на България - 1991 и 1993 г. Именно Сарафа продължава да е последният боксьор, победил превърналия се след това в легенда американец Флойд Мейуедър. Направи го на Олимпиадата в Атланта през 1996 г., където във финала на категория до 57 кг реферите го ощетиха брутално срещу тайландеца Камсинг и българинът остана втори.