Сериалът, който Елизабет II е гледала всяка неделя

На зрителите им предстои тепърва да следят пети сезон на „Короната“, чиято премиера наближава

Общество
22:45 - 21 Септември 2022
29827
Сериалът, който Елизабет II е гледала всяка неделя

Принц Хари също е признавал, че е гледал сериала. Той дори е споделял, че му е било интересно, тъй като историята не претендира да е напълно достоверна, а доста украсена - плод на артистично творчество и добро въображение - така, както подобава на кино индустрията.

Но в сериала има и истинност, разбира се, а и няма как да е иначе. В него се разказва именно за британското кралско семейство. Сериалът, за който става дума, е „Короната”, чиято премиера бе в Нетфликс още през 2016 г.

Оттогава мнозина зрители и журналисти са се чудели дали семейството на кралица Елизабет II наистина е гледало епизодите. Дори Опра Уинфри, едно от най-популярните телевизионни лица в цял свят, е питала в интервю принц Хари и Меган Маркъл дали са гледали „Короната”. Тогава двамата се издават, че действително са го гледали.

По-интересно признание обаче прави Джордж Джобсън - кралски сътрудник, считан за един от водещите британски кралски коментатори. По негови думи самата Елизабет II е гледала „Короната” - обикновено в неделните дни. Тази любопитна информация пък му е издал не кой да е, а принц Филип - покойният съпруг на кралицата. Той дори се е опитвал да я убеди да спре да гледа сериала, защото си е мислел, че сюжетът ще я раздразни.

За продукцията на „Короната се знае, че винаги се е отнасяла уважително към кралското семейство, макар че преди са имали спорове и неразбирателства с негови представители. В момента текат снимките на шестия сезон на сериала, като работният процес засега е на пауза заради кончината на кралицата. В знак на уважение към Елизабет II целият екип на „Короната” е в кратка почивка.

На зрителите обаче им предстои тепърва да изгледат пети сезон, чиято премиера наближава.