Сериалът на БНТ "Вина" ще има втори сезон

Стотици туристи и местни хора изгледаха последния епизод в центъра на Сандански и дегустираха вино на производители от региона

Култура
16:03 - 24 Март 2023
2988
Сериалът на БНТ "Вина" ще има втори сезон

Хитовият сериал на БНТ "Вина" ще има втори сезон. Това съобщи генералният директор Емил Кошлуков след като финалът на първия сезон бе излъчен на живо в четвъртък вечерта в центъра на Сандански.

"Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни, видяхте отворения финал, с който завърши, просто плаче за втори сезон. Така че имаме решение за втори сезон на "Вина", каза той.

Стотици туристи и местни хора изгледаха последния епизод на сериала "Вина" в центъра на Сандански и дегустираха вино на производители от региона. С интригуващия сюжет и актуалните проблеми, които се разглеждат, сериалът се нареди сред най-успешните продукции на БНТ.

Така, освен на екрана, събитието се пренесе и в центъра на Сандански - районът, в който беше сниман сериалът.

"През тази година бяхме най-големият инвеститор в български филми. Тези две сесии, които направихме за производство, особено след ковид, бяха единствените сесии за българско кино. Вярвам, че успяхме - този сериал е безспорно доказателство - и по рейтингите, и по реакциите, а и по площада, който виждате в Сандански", каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

За бъдещи продукции трябва да се обърнем към български автори, които да създават типични български сериали, каза още той.

"Вярвам, че това е посоката и можем да направим още повече и по-добри неща", добави Кошлуков.

Последният епизод на сериала бе озаглавен "Мавруд" - и режисьорът Виктор Божинов обясни защо: "Мавруд е сорт вино, който се смята за най-тежък и затова във всяка винена верига той стои най-накрая. Зрителите може би са уловили логиката на движение на сортовете, така че това е причината. Признавам си, че не очаквах това, което се случи, но винаги съм смятал, че добре разказаната българска история е способна да влезе в сърцето на българина".