Серийният крадец Кольо Селския се сдоби с обвинение

Мъжът ще отговаря пред Темида за присвояването на 3 велосипеда и един айфон

Крими
15:52 - 30 Декември 2019
1707
Серийният крадец Кольо Селския се сдоби с обвинение

Серийният крадец на колела в Пловдив – Кольо Селския се сдоби с обвинение. Той е привлечен от прокуратурата за кражбата на 10 юни три велосипеда и един мобилен телефон – айфон.

61-годишният мъж нахлу в жилищна сграда и открадна колело и мобилен телефон. Оказа се обаче, че входът е оборудван с камери, които успяха да уловят лицето му.

За да влезе във входа на кооперацията, намираща се на бул. "Пещерско шосе", Селския използвал чистачката, която през това време метяла стълбището. Той попитал за конкретно семейство, което "уж" търсел, но тъй като жената не познавала всички живущи го пуснала да влезе. 

Оттам камери заснемат как възрастният мъж се качва нагоре по стълбите и около десетина минути се разхожда и оглежда. В погледа му попада леко открехната врата, към която се насочва и влиза вътре. 

Взема iPhone5, оставен на антрето. После слиза надолу по стълбището и най-безцеремнно подкарва бял велосипед с монтирана към него детска седалка.

Оказва се, че това не е първата му подобна кражба. 

На 22 май, около 9:00 часа в Пловдив, Селския минал покрай жилищна кооперация, в чийто двор бил оставен велосипед, заключен за дърво с метален кабел и катинар. Той решил да го отнеме, като с техническо средство прерязал кабела. По-късно оставил велосипеда в заложна къща и за него получил 60 лева. Седмица по-късно Кольо отнел велосипед, който бил заключен, посредством метално въже и катинар, на етажна площадка в жилищен блок. След това той се придвижил до Асеновград, където го продал на случаен минувач за 50 лева.

Всички пари той проиграл в казино, съобщава Трафикнюз.

На 10 юни Кольо е бил арестуван и спрямо него е била взета мярка „задържане под стража”.