Серийният убиец от Кипър призна за седем трупа

35-годишният Николас Метаксас, който е с български корен, не знае защо затрил жените

Свят
14:10 - 24 Юни 2019
2327
Серийният убиец от Кипър призна за седем трупа

Серийният убиец от Кипър, капитан от армията, със сълзи на очи се извини на семействата на седем чужденки за несправедливата болка, която им е причинил, след като се призна за виновен по дузина обвинения в предумишлено убийство и отвличане, предаде АП.

Четейки от подготвена декларация, заподозреният Николас Метаксас заяви днес пред тричленния съдебен състав, че той няма ясни отговори на това защо е извършил тези убийства.

35-годишният офицер от армията заяви, че неговото сътрудничество с разследващите полицаи е най-малкото, което може да направи, за да облекчи болката, която е причинил на семействата на жертвите и на своето семейство. Държавен прокурор заяви, че шест от жертвите са били задушени, а седмата е умряла от тежко нараняване на главата. Присъдата се очаква да бъде обявена по-късно днес. Метаксас е смятан за първият сериен убиец в Кипър.

Когато новината, че в Кипър върлува сериен убиец, стана ясно, че майката на задържания Никос Метаксас е българка от Стара Загора, която била омъжена за кипърски гражданин.