Sesame дава предимство на Манчестър Сити срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига

Футбол
11:46 - 25 Януари 2023 (обновена)
1242
Sesame дава предимство на Манчестър Сити срещу РБ Лайпциг в Шампионска лига

Изображение: mancity.com

Един от фаворитите за спечелването на Шампионска лига през този сезон - Манчестър Сити, се изправя срещу РБ Лайпциг на старта на директните елиминации. Първият мач от 1/8-финалите между двата тима е в Лайпциг на 22 февруари. Българският букмейкър Sesame дава сериозно предимство на английския тим да продължи в следващата фаза. За срещата ще намерите много оферти и интересни промоции от хазартния оператор. Налични са спортни бонуси от sesame.bg, които могат да ви донесат повече печалби от срещата.

„Ред Бул Арена“ ще бъде препълнена с фенове както обикновено за този решаващ мач, а „червените бикове“ ще трябва да бъдат на върха на възможностите си, за да се противопоставят на Манчестър Сити. Франчайзите на Ред Бул в Залцбург и Лайпциг са продуктивни в начина, по който изграждат своите бази от таланти, и с начина, по който Лайпциг функционира, те имат всичко необходимо, за да играят срещу най-добрите отбори в Европа.

Кристофър Нкунку трябва да бъде на разположение за мача в края на февруари и това ще бъде най-важният въпрос. Той е техният най-добър играч през последните два сезона, като миналата година беше избран за номер 1 в Бундеслигата. Лайпциг е пълен с талант в нападение с Андре Силва, Юсуф Поулсен и Тимо Вернер. Но Нкунку е специален - той вкара 12 гола в лигата, преди да се появи контузията, която го извади от Мондиал 2022. Януарският трансферен прозорец също ще бъде важен, като някои играчи на тима предизвикват интереса на доста топ клубове, особено Дани Олмо и Йошко Гвардиол.

Пеп Гуардиола продължава да се опитва да спечели златния медал в Шампионската лига, който му липсва, откакто пое треньорския пост в Манчестър Сити. Испанският тактик получи огромни суми за трансфери през годините, за да изгради специален отбор и не много хора ще му отрекат този факт. Най-новото му попълнение - Ерлинг Холанд, превзе Висшата лига като бележи гол след гол и той ще знае много добре как да играе срещу Лайпциг, като се е изправял срещу тях по време на периода си в Борусия Дортмунд.

Отборът на Гуардиола е пълен с класни играчи от горе до долу и тъй като сезонът във Висшата лига изглежда така, сякаш ще бъде огромна битка за титлата, Ман Сити отново ще се окаже в драматична кампания. Ще бъде важно за „гражданите“ дали ще доведат нови играчи, въпреки че Гуардиола не обича да прави това през януари.

Ман Сити влиза като тотален фаворит срещу Лайпциг според Sesame и още в първия двубой се очаква да вземе аванс, но дали това ще се случи ще разберем след последния съдийски сигнал на „Ред Бул Арена“. Опитът, който Манчестър Сити има на това ниво, и качеството на целия им отбор ще направят за съперника двубоя много труден. Защитата на РБ Лайпциг през този сезон е непостоянна и въпреки че летят високо в Бундеслигата, отново преследвайки място в Шампионската лига, те са по-слаби от Ман Сити, когато става въпрос за качество на състава, така че и от специалистите победа на „небесносините“ е очаквана в срещата.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!