Севда от "Мастър шеф" показа гурме "разядката на баба"

Шампионът на втория сезон на готварското шоу призова хората да не изхвърлят нищо от хладилника

През ключалката
11:25 - 31 Март 2020
3461
Севда от "Мастър шеф" показа гурме "разядката на баба"

Шампионът на втория сезон на "Мастър шеф" Севда Димитрова даде на зрителите на "Преди обед" съвети как да превърнат всеки продукт, изостанал в хладилника, в нещо вкусно и красиво за хапване. Пред репортера Венета Георгиева тя призна, че се опитва да се справи сама в извънредната ситуация и да се адаптира към промените.

Заедно с надеждата кризата да отмине и да продължи да прави това, което обича най-много за гостите си, Шеф Димитрова е видоизменила менюто си така, че хората, които си поръчат храна за вкъщи, да получат безкомпромисно вкусно и красиво ястие. Тя сподели, че неочакваното посещение и високата оценка на гастронома от световен ранг Герхард Хуберт за ресторанта й е поласкала целия екип и го е мотивирала да мечтае и да се развива в авторската кухня. 

За зрителите на bTV Севда приготви апетитна и достъпна рецепта от своите детски спомени. Тя видоизмени едно от любимите ястия на баба си и поднесе разядка от стар хляб, чесън, маслини, пресни билки, зехтин, домати, мариновани гъби и настъргани карамелизирани орехи. И предложи на зрителите да проявят творчество и да я сервират в сифон и аранжирана красиво за радост на очите и небцето.

Севда Димитрова призова хората да не изхвърлят нищо от хладилника, а да помислят какво могат да създадат от остатъците. Защото с малко въображение могат да направят истински гурме шедьоври. И даде пример със зехтина, който използва, овкусен с дръжките на магданоза.