Севда Шишманова е в реанимация след катастрофа във Варна

Журналистката е в съзнание

Актуални новини
18:25 - 23 Юли 2024
7646
Севда Шишманова е в реанимация след катастрофа във Варна

Журналистката и телевизионен и филмов продуцент Севда Шишманова е в реанимацията на болница "Света Анна" във  Варна след катастрофа.

Засегнати са шийни прешлени. Тя е в съзнание и е адекватна. Засега от лечебното заведение се въздържат да дадат повече информация за състоянието на бившата програмна директорка на БНТ. Няма подробности и за пътния инцидент.

След постъпването на журналистката в спешното отделение, медицинските екипи са предприели всички необходими мерки за стабилизиране на състоянието ѝ.

62-годишната Севда Шишманова над 10 години ръководи филмопроизводството в БНТ. Продуцент е на най-продавания български сериал “Под прикритие”, с дистрибуция в над 185 страни. 

Cевда Шишманова е журналист с професионален опит в новините, актуалните и публицистични предавания на Българската национална телевизия (БНТ) като репортер, международен кореспондент, коментатор, ръководител на екип и автор на документални филми. Автор на статии във вестник “Капитал”.  Режисьор и продуцент. Завършва филмова режисура след значителен опит като автор на документални филми.

Била е кореспондент в Косово и американската военна база в Авиано, Италия по време на войната в Югославия през 1999 г., кореспондент в 
Афганистан, в Турция и Северен Ирак, в Скопие по време на войната в Македония през 2001 г., в Пакистан и др.

Само преди дни и журналистът и дългогодишен водещ на предаването "Панорама" по БНТ Иван Гарелов беше хоспитализиран, след като получи тежка травма на черепа и кръвоизлив в мозъка при инцидент в хотел в курорта "Свети Влас". 

Гарелов първо бе транспортиран в бургаската окръжна болница, а след това бе преместен с линейка в "Пирогов" след консултация с неврохирурга проф. Николай Габровски.