Северна Корея екзекутира 2 деца, гледали американски филми

Тийнейджъри на 16 и 17 години убити публично на градското летище пред очите на местните жители

Свят
16:19 - 09 Декември 2022
8429
Северна Корея екзекутира 2 деца, гледали американски филми

Северна Корея екзекутира двама гимназисти, защото са гледали южнокорейски и американски филми, съобщава Индипендънт. Гледането или разпространението на корейски драми е строго забранено в Северна Корея.

Двете момчета, на 16 и 17 години, се запознали през октомври в училище в севернокорейската провинция Рянганг и гледали няколко южнокорейски и американски драматични филми.

Двамата тийнейджъри са били екзекутирани пред очите на местните жители на градско летище, според британския в. "Дейли Мирър". Инцидентът е от октомври, но информацията за убийствата се появи едва тази седмица.

Правителството каза, че престъпленията, извършени от двете момчета, са "зли", поради което ужасените жители бяха накарани да гледат екзекуцията.

Миналата година Северна Корея обяви 11-дневен траур, за да отбележи годишнината от смъртта на бащата на Ким Чен Ун Ким Чен Ир. През този период гражданите нямаха право да се смеят, да пазаруват или да пият.

През 2020 г. правителството забрани чуждестранното влияние като част от репресиите си срещу корейски предавания, които ставаха популярни в страната. Южнокорейските предавания се пренасят контрабандно на флашки и се гледат при затворени врати, за да се избегнат глоби, затвор или още по-лошо - смърт.

КНДР е сред малкото държави в света, която подкрепя Русия във войната й с Украйна.